Opwijk 1 wint opnieuw Opwijk 2 haalt eerste zege binnen

Opwijk 1 is deze competitie bijzonder goed van start gegaan door ook de tweede match op Hoboken met klinkende 2-6 cijfers te gaan winnen. Steven Stinis kwam ons nog eens versterken en dat deed werkelijk wonderen.

Het begon met een vrij snelle remise dit keer van Jonas op bord 3. De volgende beslissingen vielen pas nadat de tijdnoodfase was aangebroken. Eerst won uw ondergetekende op bord 6 met wit ;

q3r1k1/2p1P2p/1p1p2p1/r2P1p2/p2Q1P2/6R1/PP5P/4R1K1 w - - 0 1

Door een pionoffer in de opening kon ik de tegenstander de hele partij goed onder druk houden.Zwart heeft net g6 moeten spelen om het mat op g7 te dekken en dan was het tijd voor de genadeslag : 30.♖e6! en na 30. … ♛×d5 was 31.♖3×g6† beslissend.

Bijna meteen erna hield Arno op bord 1 ook het punt binnen met zwart. Hij had in een een ingewikkeld middenspel het aangedurfd een kwaliteit te offeren. Wij zagen niet meteen hoe dat moest winnen, maar hij stond wel met een onaantastbaar paard op e4 en een loper/dame batterij op de lange diagonaal h1/a8. Als ik de volgorde juist heb won Cedric daarna op bord 8. Zijn tegenstander had een stuk weggegeven. Yordi had op 4 opnieuw een sterke partij gespeeld en had zijn tegenstander voortdurend met de rug tegen de muur, maar in een paard en toren eindspel kon hij zijn pluspion niet houden en het werd remise. Als u goed kan tellen : het stond al 1-4 en de overwinning lag voor het grijpen, want ik zag ons niet de overige 3 partijen verliezen.

Steven was op bord 2 toch lichtjes in de problemen gekomen na de opening, maar toen miste zijn tegenstander een zet waardoor hij een kwaliteit won. Er moesten nog een paar precieze zetten worden gedaan maar toen de zwartspeler ook nog een belangrijke pion op a7 blunderde, was het snel afgelopen.

6r1/Qpk2p2/3p4/2n1q3/2P1Pp2/3P4/6PR/1R5K w - - 0 1

Aan de lezer om de mooie slotzet van Steven te vinden (hij staat helemaal op het eind van het artikel).

De match was binnen, beide Tommen konden niets meer fout doen. Tom B op bord 7 had de hele partij we een initiatiefje, maar het liep toch nog tot in het verre toreneindspel met pluspion, die hij uiteindelijk wist te verzilveren. Onze andere Tom VdP zat de hele partij niet helemaal lekker en moest uiteindelijk materiaal geven om de druk op zijn stelling te verlichten. Ondanks hardnekkig verdedigen moest hij in de langste partij van de avond uiteindelijk opgeven.

Opwijk 2 haalde een mooie overwinning binnen op het veld van Mechelen 4.

Een snel verslagje per SMS van RJ ;

Jonas wint snel van zijn tegenstander die te laat was. Meindert verliest in het middenspel helaas 2 pionnen ondanks een goed opening. Iets later moet hij opgeven. Dominique wint in typische stijl. Rustig de agressie uit een Londen/Colle halen. En winnen met het loperpaar in het middenspel. RJ wint in een main line Breyer nadat de tegenstander afwijkt van de theorie.

Bij Opwijk 3 is er helaas iets misgelopen. Dirk had last-minute nog Stephan (waarvoor dank !) bereid bevonden om in te vallen, maar Bernd had per vergissing plaatsgenomen op bord 1 en de partij was al 4 zetten ver toen Dirk binnenkwam. Die van Mechelen wouden niet meer veranderen. Mogelijks door deze psychologische tegenslag kwam Opwijk 3 er niet meer aan te pas en ging 4-0 de boot in. Jammer maar niet zo heel erg natuurlijk.

De oplossing van Steven : d4! met stukwinst want ♛×d4 op volgt ♖×b7†

 

Advertenties

4 gedachtes over “Opwijk 1 wint opnieuw Opwijk 2 haalt eerste zege binnen

  1. Gewoon belachelijk van een kleingeestige Jan De Geest. De jeugdspeler van Mechelen 3 die hierdoor met forfait won, heeft een hele tijd zitten wenen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s